T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Marjan Dornik, za dolgoletno udejstvovanje v posavskem društvu ter zbiranje donatorskih sredstev in pridobitev ter obnovo prostorov za Center Sonček Krško.

Utemeljitev: Marjan Dornik je član Društva Sonček Posavje že od leta 1995, od kar je društvo ustanovljeno. Veliko let je družina Dornik društvu brezplačno nudila prostor za jesenski piknik (hrano, pijačo, jezdenje na konju) na njihovih prostorih v Podbočju. Vedno je bil zelo gostoljuben in znal prisluhniti vsakomur.

Vsa leta je bil aktiven, vendar se vse do odpiranja novega centra Sonček v Krškem ni izpostavljal v ospredje. V letu 2011 je začel z intenzivnim iskanjem primernega prostora za Center Sonček Krško. Trudil se je in veliko svojega časa namenil iskanju, prenovi in preureditvi sedanjih prostorov Centra Sonček Krško, kjer je dobila svoj prostor tako enota VDC Sonček Krško kot Društvo Sonček Posavje.

Veliko truda je vložil v iskanje donatorjev, ki pa jih ni bilo malo. Prav z njihovo pomočjo se je zbralo dovolj denarja, s katerim je bila obnova prostorov sploh mogoča. V teh težkih časih je bilo zelo težko pridobiti denar, ljudi in prostovoljce, ki so bili pripravljeni pomagati in narediti kakšno delo tudi zastonj. S svojim trudom, voljo in predanostjo je dokazal, da se z dobro voljo zmore vse. Je človek, ki ima največ zaslug, da smo dobili nove, funkcionalne in uporabne prostore tako za otroke in mladostnike ter starše v okviru društvenih dejavnosti kot odrasle z invalidnostjo v okviru VDC Krško.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke