T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Zlati znak prejme


Mojca Velkavrh Žižek, za dolgoletno uspešno vodenje Gorenjskega društva za cerebralno paralizo.

Utemeljitev: Mojca V. Žižek je začela svoje delo v Gorenjskem društvu kot vodja staršev v Šoli za starše leta 1992, kot mati triletnika s cerebralno paralizo. Vodila je skupino staršev v koloniji v l. 1993, iz katere je izšla skupina, ki je dala nov zagon pojemajočemu delu društva. Od takrat je članica izvršilnega odbora in spiritus agens društva, tako s svojim delom kot z osebnim zgledom.

V letih, ko se je odločalo o šolanju njenega sina je bila tista, ki je nedodelano in nerodno zapisano zakonodajo o šolanju otrok s posebnimi potrebami odločno postavila v prakso.

Pod vodstvom Mojce Žižek je Gorenjsko društvo leta 2001 začelo organizirati smučanje za otroke in mladostnike, šole za starše za najmlajše ter šolske kolonije. To je bil obseg programov, na katere je bilo društvo upravičeno ponosno. V času njenega predsedovanja društvu pa se je obseg programov potrojil, predvsem zaradi njene osebne angažiranosti in vložene energije. S svojim širokim pogledom in voljo ji je uspelo, ob sodelovanju vodij kolonij in spremljevalcev, pripraviti programe za predšolske in šolske otroke, mladostnike in odrasle z različnimi posebnimi potrebami – od adrenalinčkov, ki so plezali, do tistih z najhujšimi prizadetostmi v koloniji v Zrečah.

Ni pozabila niti na starše in sorojence otrok s posebnimi potrebami, z organizacijo seminarjev in predavanj, s pogovori ob večerih v Šolah za starše, niti na spremljevalce v kolonijah, s pripravo izobraževanj. V l. 2011 je društvo izvedlo 14 večjih projektov – taborov za male in velike člane, oziroma večdnevnih izobraževanj za starše ter sorojence.

Ti projekti so le vidni rezultat skritih ur dela, pogovorov, dogovorov, prepričevanj, dopisovanj in poročil, da se zagotovijo vsi potrebni viri za izvedbo. Prav povsod je Mojca osebno  udeležena, velik del prostega časa namenja delu v društvu. Vodenje tako obsežnega programa je veliko delo, ki še nima para med našimi Društvi.

Kot predsednica društvo tudi uspešno vključuje v okolje. Tako sodelujemo z ostalimi organizacijami in podjetji (naj omenim le dolgoletno sodelovanje z Aerodromom).

Njeno dvajsetletno delo je pustilo jasno sled v Gorenjskem društvu in v delu Zveze Sonček, zato ji zasluženo pripada Zlati znak Zveze Sonček.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke