T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Silva Bajde, za dolgoletno aktivno in nesebično delo znotraj različnih društev in Zveze Sonček.

Utemeljitev: Silva Bajde kot delovna terapevtka sodeluje z Gorenjskim društvom za cerebralno paralizo že preko 15 let. Zadnjih deset let je v celoti prevzela vodenje šolskih kolonij in prilagojene šole smučanja za otroke.

Njeno delovanje poteka na več nivojih. S postavitvijo programa terapevtskih kolonij v okviru večih društev Sonček, ki ga vsako leto spreminja in dopolnjuje, v skladu s terapevtskimi cilji za posameznega otroka. Na njeno pobudo je Gorenjsko društvo začelo izvajati program Adrenalinček za mlajše otroke ter z njim povezalo starše in otroke ne glede na diagnozo.

Prav tako poseben Sončkov tabor za sorojence. Svoje znanje in dolgoletne izkušnje posreduje spremljevalcem prostovoljcem o nudenju prave mere pomoči, nevarnostih pregorevanja, ustavljanju meja. Usmerja jih in povezuje ter tako veliko prispeva k širjenju mreže mladih sodelavcev iz vse Slovenije.

Njeno vodenje je profesionalno, pogosto z visokimi zahtevami, vendar vedno pravično in usmerjeno v dobro otrok. Redno sodeluje tudi v šolah za starše, kjer staršem s praktičnimi primeri pomaga k razumevanju in nudenju ustrezne pomoči otrokom s posebnimi potrebami. Pri tem jo odlikuje veliko potrpljenje in predanost otrokom. Strokovno in nesebično delo Silve Bajde je vzor, vreden pozornosti in nagrade Zveze Sonček.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke