T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Silvo Pustinek, za zgledno delo v podjetju Sonce.

Utemeljitev: Silvester Pustinek je pokazal izredno vztrajnost, ko je kot oseba s potrdilom o trajni nezmožnosti za delo, prepričal odgovorne na Zvezi Sonček in podjetju Sonce d.o.o., da se je leta 1990 vključil v usposabljanje v podjetje Sonce d.o.o. Usposabljanje je uspešno zaključil, zato se je leta 1991 redno zaposlil.

Od leta 1991 dalje je samostojno vodil fotokopirnico, ki je po njegovi zaslugi postala najbolj obiskana študentska fotokopirnica za Bežigradom. Ob svojem delu je ves čas prenašal svoje izkušnje osamosvajanja tudi na mlajše sodelavce in člane Ljubljanskega društva za cerebralno paralizo ter jih spodbujal k samostojnosti.

S preselitvijo sedeža Zveze Sonček na drugo lokacijo in s spremenjeno zakonodajo je dejavnost fotokopiranja skoraj zamrla. Silvo Pustinek  je zato iskal nove izzive in jih pred dvema letoma nazadnje našel pri prodaji rabljenih predmetov v Centru Sonček Šiška.

Tu je zopet prišla do izraza njegova inovativnost in komunikativnost. V slabih dveh letih je razvil točko srečevanja zaposlenih, prostovoljcev, stanovalcev in drugih, ki poleg vsega prinaša tudi zaslužek. 

Njegov model posredovanja rabljenih predmetov bo služil za vzgled in vzpodbudo tudi drugim centrom in drugim sodelavcem.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke