T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
 
 

Naročite se na e-novice

Priznanje prejme


Tonček Mahorič, za dolgoletno požrtvovalno izvajanje prevozov za VDC Sonček Ptuj in Zvezo Sonček ter aktivno delo v Društvu Sonček Ptuj Ormož.

Utemeljitev: Gospod Tonček Mahorič se je aktivno vključil v delo Društva za cerebralno paralizo Ptuj Ormož pred dvajsetimi leti, kot prvi voznik kombija. V letu 1993 so v društvu skupaj z društvom Sožitje pripravili prvi dobrodelni koncert za nabavo kombija za prevoze otrok. Z njim so organizirali prevoze otrok v Osnovno šolo Dr. Ljudevita Pivka na Ptuju. Tonček Mahorič je opravljal tudi vikend prevoze za Zvezo Sonček iz Zavoda Vipava in ZUIM Kamnik. Danes opravlja prevoze izključno za potrebe VDC Sonček Ptuj in Stanovanjsko skupino Pragersko. Tonček Mahorič je v vseh teh letih zelo aktiven član ptujskega društva, pripravljen je poprijeti za vsako delo, od organizacije piknikov v društvu do hišniških del v VDC Sonček na Ptuju.

Po vseh teh letih Tonček še vedno vztraja, čeprav ga na delo ne veže nobena osebna obveznost.

Tonček je voznik z dušo, pripravljen pomagati na vsakem koraku, zato si je pridobil med uporabniki širom Slovenije mnogo simpatij in priljubljenosti. Svoje delo opravlja za simbolično nagrado, v bistvu je prostovoljec.

Vsi uporabniki in starši so mu za njegov prispevek neizmerno hvaležni.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke