T:  01 534 06 67  |  Ezveza@soncek.org  |  Kontakt
de
en
sl
Velikost besedila:  
Nahajate se tukaj:  
 
 

Naročite se na e-novice

V kaj verjamemo?

 

Poslanstvo


Zveza Sonček so.p. se zavzema za enake možnosti vsem prebivalcev, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po svoji predstavi, v sožitju z vsemi prebivalci.


Vizija


Zveza Sonček so.p. si prizadeva ustvariti takšno kulturno okolje, ki bo drugačnost v telesnih in intelektualnih sposobnostih sprejemalo brez vrednostnih predznakov.


Cilji

 1. Ustvariti javno mnenje in kulturo, ki bosta strpna do drugačnosti.
 2. Ustvariti zakonsko okolje in sistem pomoči, ki bosta zagotavljala socialno vključenost in dostojno življenje tudi za prebivalce z zmanjšanimi intelektualnimi ali telesnimi sposobnostmi.
 3. Omogočiti ljudem z manjšimi sposobnostmi, da sami ali s pomočjo zastopnikov, ki jih sami izberejo, zastopajo svoje interese.
 4. Organizirati storitve, ki bodo omogočale socialno vključevanje.
 5. Iskati nove finančne vire ter vsaj ohraniti obstoječ obseg finančnih sredstev.
 6. Vzpostaviti večjo povezanost med društvi vključenimi v Zvezo Sonček.
 7. Uveljavljanje vrednot ter standardov kakovosti Zveze Sonček v državah jugovzhodne Evrope, aktivno sodelovanje v evropskih združenjih ter partnersko sodelovanje z drugimi evropskimi državami.
 8. Prestrukturirati organizacijo s kadrovsko reorganizacijo in alokacijo sredstev / proučiti najbolj optimalno organiziranost glede na možne sistemske pogoje in ekonomske možnosti.
 


Cilji Zveze Sonček so.p. v letu 2017


Na podlagi »Strateškega načrta Sončka – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. v obdobju 2016 – 2020«, bo Zveza Sonček svojo dejavnost v letu 2017 usmerila v izvajanje tistih nalog, ki bodo koristile kar največjemu številu članov društev ter oseb s cerebralno paralizo.

 

 

Njeni cilji so naslednji:

 1. pridobiti strateške partnerje za uresničevanje vizije Zveze Sonček so.p.
 2. povečati ali vsaj obdržati število storitev za uporabnike, število uporabnikov storitev in njihovo zadovoljstvo ter ponuditi nove storitve
 3. pridobiti in urediti nove ter tekoče vzdrževati obstoječe prostore za izvajanje storitev in programov
 4. povečati znanje izvajalcev storitev in programov ter okrepiti sodelovanje s strokovno javnostjo
 5. pridobiti nove vire sredstev, ohraniti obstoječe in jih tudi povečati
 6. okrepiti sodelovanje društev, vključenih v Zvezo Sonček
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke