13. pustovanje invalidskih organizacij

Deli:

Sreda, 7. februar 2024, je bil prav poseben dan! Na Ptuju, v dvorani Campus Sava Ptuj, je potekalo že 13. tradicionalno pustovanje invalidskih organizacij, in sicer na pobudo Sončka, društva za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož in VCD Sonček Ptuj. Na pustni žur je prišlo več kot tisoč mask iz vseh koncev in krajev Slovenije. Nagovorila jih je županja Ptuja Nuška Gajšek. Obiskal jih je tudi 19. princ karnevala, Francesco Guffante, mestni sodnik, Marko Šamperl.

Že malo pred 10. uro dopoldan so se v bližini dvorane Campus začele zbirati najrazličnejše pustne šeme: indijanci, mehikanci, klovni, dimnikarji, kravice, žabice, metulji, slikarji, strašila, čarovniki, hudiči, pikapolonice, mušnice, Miki miške, strašila, dalmatinici, ribe, vilde, krompirčki, kurenti …

Da je pustovanje teklo kot namazano, je poskrbela voditeljica Urška Vučak Markež, ki se je našemila v pravega palčka. Zbrane je nagovorila tudi predsednica Društva Sonček Ptuj Lidija Kovačec. Sledil je kratek kulturni program, v katerem so nastopili učenci iz OŠ Ljudevita Pivka, Zavod Lanin svet je pripravil plesno točko in njihova glavna maska je tudi zapela, veseli prijatelji iz Kluba CVB so nam zapeli eno ljudsko pesem, pesnik iz Ozare Maribor pa nas je presenetil z avtorsko pesmijo Za dan žena.

Kot gost presenečenja se nam je na letošnjem pustovanju pridružil eden in edini Dejan Dogaja. Njegov srčen nastop se nam je vtisnil v srce! Dejan, najlepša hvala!

Pred razglasitvijo najboljših mask je na odru zaplesala zasedba plesalcev in plesalk iz VDC Sonček Ptuj in VDC Sožitje Ptuj, pod mentorstvom plesnega učitelja Jerneja Brenholca. Zaplesali so polko, za glasbeno podlago pa so si izbrali pesem Na pumpo skupine Čuki.

Najbolj izvirne maske (skupinske in posamične) so bile nagrajene!

Najlepše skupinske maske:

5. Metuljčki / iz VDC Sonček Ptuj – boni za Picerijo Lili
4. Vilede / iz VDC Sonček Novo Mesto – bon za družinsko gibanico Picerije Raj
3. Mehikanci / iz Ozare Maribor – turistično vodenje po mestu Ptuj (podarja Zavod za turizem Ptuj)
2. Strašila / iz razvojnega vrtca Ormož – 20 kino vstopnic za Mestni Kino Ptuj
1. 101 Dalmatincev / iz OŠ Gustava Šiliha Maribor – enodnevni najem piknik prostora v Centru Sončke Vrtiče (glavno nagrado je podarila Zveza Sonček)

Najlepše posamezne maske:

5. Mušnici – boni za okrepčevalnico HIP HOP
4. Čarovnik in čarovnica – boni za okrepčevalnico HIP HOP
3. Pikapolonica – bon za nevrofizioterapijo pri Tjaši Ozmec
2. Harry Potter – darilni bon za gostišče Stari Gurman
1. Žabica in žabon – 7 dni bivanja v apartmaju Zveze Sonček v Termah Vivat (glavno nagrado je podarila Zveza Sonček)

Dve nagradi je podelila tudi voditeljica prireditve Urška, in sicer zaboj jabolk ter jabolčni sok in jabolčne krhlje (podarja turistična kmetija Pri Kapeli). V posamezni kategoriji je ena izmed nagrad pripadala indijancu Lojzetu iz Zavoda Dornava za izredno simpatično in karizmatično držo. V skupinski kategoriji pa si je nagrado prislužila »najstarejša skupina« iz Kluba CVB, ki so se našemili v stare noše in pokazali, kako so se ljudje nekdaj oblačili.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom prireditve:

  • Zavod za turizem, ki je »častil« krofe za prav vse udeležence
  • Zavod Štuk Maribor, ki je priskrbel vodo, da nismo bili žejni
  • Radenska d.o.o.
  • Radio Ptuj – zahvaljujemo se mu za medijsko, tonsko ter tako in drugačno pomoč, da smo sploh lahko sodelovali v okviru tako velike prireditve, kot je Kurentovanje na Ptuju
  • Zveza Sonček, ki je poskrbela za glavni nagradi
  • CID Ptuj, Okrepčevalnica Raj Ptuj, Okrepčevalnica HIP HOP, Okrepčevalnica Stari gurman, Picerija Lili
  • Nevrofizioterapija Tjaša Ozmec
  • Turistična kmetija Pri Kapeli iz Drbetincev
  • Vinogradništvo Tašner iz Ločiča
  • Čebelarstvo Valek

Pustovanje invalidskih organizacij je sicer potekalo v sklopu Kurentovanja na Ptuju, ki ga organizirajo Javni zavod Ptuj in Mestna občina Ptuj ter Radio Ptuj.

Se vidimo februarja 2025 na 14. tradicionalnem pustovanju invalidskih organizacij!

Nekaj utrinkov iz pustovanja pa lahko doživite tudi v prispevku Televizije Maribor (RTV Slovenija).

Pustite komentar

Skip to content