Center Sonček Murska Sobota praznuje 20. obletnico

Deli:

1. februarja 2002 je svoja vrat odprl Varstveno-delovni center Sonček v Murski Soboti, in sicer v prostorih, v katerih deluje še danes.

Leta 2001 je Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. v sodelovanju s Sonček – Pomurskim društvom za cerebralno paralizo adaptirala in uredila najete prostore za potrebe delovanja Varstveno-delovnega centra Sonček Murska Sobota.

Na današnji dan, tj. 1. februarja 2002, pa so v prostore Centra Sonček Murska Sobota vstopili prvi trije uporabniki in dva zaposlena. Janko Rešeta, takratni vodja Centra Sonček Murska Sobota, je bil na tem delovnem mestu zaposlen kar 19 let, vse do svoje upokojitve v preteklem letu. Vodja Centra Sonček Murska Sobota je torej v letu 2021 postala Gordana Borovšak, trenutno pa v center redno prihaja šest uporabnikov.  

V prostorih na Lendavski ulici 25b v Murski Soboti tako še danes delujejo Varstveno delovni center Sonček, Sonček – Pomursko društvo za cerebralno paralizo (predsednica društva je Darinka Šoš) in Sonček – Športno društvo cerebralne paralize (predsednik društva je Bojan Poredoš).

Pred dvajsetimi leti je bil predsednik pomurskega društva Sonček Andrej Ziško, saj je imel njegov sin cerebralno paralizo. Njegov, zdaj že odrasel sin, pa je danes eden izmed uporabnikov Centra Sonček Murska Sobota

Skupaj s Centrom Sonček Murska Sobota pa praznujeta tudi uporabnik Kristjan Županek in Petra Tkalec, ki je v centru zaposlena; v center sta namreč vključena že 20 let.  

»Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki ste v vseh teh letih sodelovali v naši zgodbi, želimo pa si, da bi bili del te zgodbe tudi v prihodnje – vsak po svojih zmožnostih seveda. V prihodnje si želimo, da bi se še bolj povezovali z lokalnim prebivalstvom, ostali opaženi in vključeni, ne glede na telesne in intelektualne sposobnosti naših uporabnikov, kar pa je tudi vizija Zveze Sonček,« je ob obletnici dejala sedanja vodja Centra Sonček Murska Sobota Gordana Borovšak.

 

Pustite komentar

Skip to content