Center Sonček Novo mesto, društvo in Sončkova trgovinica v novih prostorih

Deli:

Center Sonček Novo mesto, ki se je zadnji dve leti ubadal s prostorskimi težavami in s poplavo, zaradi česar so nekaj časa gostovali na različnih lokacijah, zdaj deluje v novih prostorih, ki se nahajajo v trgovsko-poslovnem centru Hedera v Novem mestu.

Prostore je sicer kupilo Društvo Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine in bo del prostorov oddajalo v najem Zvezi Sonček – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p. za izvajanje socialno-varstvene storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

»Ena izmed prednosti, ki nam jih omogočajo novi prostori, je sodelovanje in skupno delo novomeške enote varstveno-delovnega centra Sonček in regijskega društva,« poudarja direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik.

V novih prostorih bo živahno ves dan, saj imajo v društvu zdaj na voljo dovolj prostora za delavnice za otroke in mladostnike s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi, za izobraževanja članov in drugih sodelavcev ter prostovoljcev, za kuharske delavnice, za športne, kulturne in družabne dejavnosti … Eno izmed področij dela Društva Sonček Dolenjske in Bele krajine je tudi izvajanje osebne asistence, s katero se ukvarjajo v regijskih društvih in v Zvezi Sonček.

»Novi prostori nam veliko pomenijo, saj bomo odslej imeli več možnosti za kakovostnejše delo in uresničevanje ciljev oziroma programov, ki smo si jih zastavili v društvu. Upam, da bodo novi prostori zaživeli kot stična točka, ki bodo povezovali regijska društva, vključena v Zvezo Sonček, in nenazadnje tudi vse druge posameznike in društva, ki bodo želeli sodelovati z nami,« je dejal Slavko Črnič, predsednik Društva Sonček – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.
 
V popolnoma prenovljenih prostorih v pritličju trgovsko-poslovnega centra Hedera v Novem mestu že deluje tudi Sončkova trgovinica, v kateri je mogoče kupiti pisane voščilnice in druge lične ročne izdelke iz lesa, volne, gline …, ki nastajajo pod spretnimi prsti uporabnikov 11 centrov Sonček širom Slovenije.
 
Lepo vabljeni v našo novo Sončkovo trgovinico v Novem mestu!

 

Pustite komentar

Skip to content