Vabljeni na odprtje in ogled fotografske razstave Moja Ljubljana fotografa Samirja Elezovića

Vabljeni na odprtje in ogled fotografske razstave Moja Ljubljana fotografa Samirja Elezovića

V Skrbovin’ci (Mačkova ulica 1) bo v sredo, 17. aprila 2024, ob 11. uri potekala otvoritev razstave fotografij z naslovom Moja Ljubljana, ki jih je na svojih potepih posnel Ljubljančan Samir Elezović. Razstava bo na ogled do 15. maja.

Prisrčno vabljeni!

Nekaj besed o fotografu in fotografijah, ki bodo izobešene v Skrbovin’ci:

»Sem Samir, 44-letni Ljubljančan s čudovito obliko cerebralne paralize. Ko hodim, vsi mislijo, da sem pijan. Govorim tudi precej nerazločno, zato me razen mojih domačih ter osebnega asistenta in prijateljev večina ljudi ne razume. Vedno pravim, da govorim svoj jezik, samirščino.
Naj se zahvalim Zvezi Sonček za vabilo in Mestni občini Ljubljana za priložnost, da lahko postavim svojo razstavo v tako lepih prostorih moje lepe Ljubljane.

Ljubljano imam za svoje mesto že 32 let. Zgodila se nama je ljubezen na prvi pogled. Rad imam njene ljudi, ulice, bloke, parke in mostove. Rad imam njene stare hiše in nove fensi stavbe. Rad imam tudi prometne zamaške in zastoje, saj se takrat s svojim skuterjem premikam hitreje od vseh.

Ljubljano ljubim, ker je pisana in se v njej počutim domače. V Ljubljani vsak dan odkrijem kaj novega in tako na novo spoznavam svoje mesto.

Na potepih imam s seboj pogosto svoj zvesti fotoaparat, s katerim zajemam različne prizore iz mesta in motive iz svojega vsakdanjega življenja. Prizori na mojih fotografijah so zato precej realistični, a malce nakrivljeni – kot sem nakrivljen tudi sam.

Priprava na vsako razstavo se začne z brskanjem po mojem arhivu, v katerem se je v dolgih letih nabralo več tisoč fotografij. Izbira med njimi mi povzroča precej preglavic, saj imam vse svoje fotografije enako rad.

Za tokratno razstavo sem izbral motive svojega mesta in njegovih prebivalcev, tudi tistih, ki se v življenju srečujejo s različnimi oviranostmi in so tako kot vsi na svoj način malce posebni. Predstavljam vam svoj pogled na svoje mesto skozi svoj objektiv.

Predstavljam vam Mojo Ljubljano!«

Samir Elezović

Skip to content