Gibalno ovirani gore osvajajo 2021

Deli:

Na svetovni dan gibanja, ki je bil 10.05. so na Turistični kmetiji pri Lazarju zbrane novinarje in predstavnike javnosti predstavili projekt gibalno ovirani gore osvajajo in nagovorili zbrane Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide/OPP in dolgoletni vodnik PZS, Stojan Rozman, vodja delovne skupine Gibalno ovirani osvajajo gore, Viki Grošelj, ambasador akcije GOGO 2021 ter Martina Golob, direktorica podjetja H-Bit, ki je s svojo blagovno znamko NiceHash postalo generalni sponzor projekta, konferenco pa je povezoval Andrej Težak – Tešky. V okviru letošnje akcije bo izvedenih 10 pohodov primernih tudi za gibalno ovirane osebe.

 

Štirje ključni partnerji

Ponosni partnerji akcije so ostali Planinska zveza Slovenije, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. ter Zveza paraplegikov Slovenije. Temu tercetu eminentnih imen se je pridružilo tudi Društvo distrofikov Slovenije. Odbor za planinstvo invalidov/OPP Planinske zveze Slovenije v akcijah sodeluje še s Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije ter drugimi manjšimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki.

Več o projektih in pohodih:
GOGO – (Gibalno ovirani gore osvajajo) – https://www.pzs.si/novice.php?pid=14879AMA – (Avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD) –  https://pin-opp.pzs.si/novice.php?pid=14858

 

Pustite komentar

Skip to content