Gibalno ovirani gore osvajajo – GOGO 2020

Deli:

Hribi bodo dosegljivi tudi za osebe z gibalno oviranostjo.

Na Lavričevi koči nad Gradiščem se je odvil slavnostni podpis dogovora o partnerskem sodelovanju pri projektu/akciji »Gibalno ovirani gore osvajajo« – GOGO 2020.

Projekt Gibalno ovirani gore osvajajo je namenjen inkluziji oseb z gibalno oviranostjo in zajema več posameznih dogodkov/planinskih pohodov.

Pri projektu sodelujejo Planinska zveza Slovenije kot nacionalna panožna športna zveza za planinstvo, Zveza paraplegikov Slovenije in  Zveza Sonček so.p.

Predsednik Zveze Sonček Lojze Tomaževič je povedal, da je vesel, da je bila Zveza Sonček, so.p. s strani Planinske zveze Slovenije povabljena k sodelovanju. »V projektih invalidskih organizacij je videla izziv, kar za nas pomeni priznanje tega, da smo s svojim dolgoletnim delom prišli v množico, med navadne ljudi. Le-ti so začeli prepoznavati delo invalidskih organizacij in nas na ta način pripeljali korak naprej. Inkluzija se ne doseže z zakonom in ne s konvencijami, doseže se takrat, ko se različni ljudje srečajo na vrhu, na istem mestu, z isto idejo – uživati v naravi in življenju.«

 
Predsednik Zveze Sonček so.p. Lojze Tomaževič in Maja Bobnar, članica delovne skupine GOGO

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14397&fbclid=IwAR2I4a9Aft00CyHVlf_44UfG21UCVarT3oQnCz9Wez0ers3rYEqUNqovXSI

Prejšnja novica

Naslednja novica

Pustite komentar

Skip to content