Gibalno ovirani gore osvajajo

Deli:

VABILO – V GORE

V okviru Vseslovenske akcije za vse gibalno ovirane GOGO 2020 – GIBALNO OVIRANI GORE OSVAJAJO smo v letošnjem letu planirali več dogodkov. Zaradi nastale situacije smo nekaj le teh morali odpovedati. V upanju, da nam bodo razmere omogočale pa načrtujemo v letošnjem letu izvesti akcijo v naslednjih treh terminih:

  • 5. september 2020, Tamar in Boč
  • 6. september 2020, Čaven in Gradišče Lavričeva koča
  • 10. september 2020, Gradišče Lavričeva koča

To akcijo organizira in izvaja delovna skupina, ki je ustanovljena v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, Odborom za Planinstvo za invalide/OPP,  Zvezo paraplegikov Slovenije in Zvezo društev za cerebralno paralizo so. p. – Sonček.
Je nadaljevanje podobnih celoletnih akcij za slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne, predvsem pa strokovnega dela Odbora za planinstvo invalidov Planinske zveze Slovenije.

Izredno smo veseli, da nam bodo v njej kot prostovoljci pomagali taborniki, skavti in Slovenska karitas. Z akcijo GOGO 2020 živimo inkluzijo!

Pri pripravi akcije sodelujemo s planinskimi društvi, ki so lastniki planinskih poti in planinskih koč, oskrbniki/najemniki, osebjem na kočah in lokalno skupnostjo.

Eden od velikih ciljev slednje delovne skupine je popis in pregled dostopnih planinskih točk, koč in dostopnosti planinskih poti  ter izdelava opisa in kart le teh.

Akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, kar je izkaz podpore predsednika republike našemu delu in prizadevanjem ter daje dogodku prav poseben pomen.

Z nami bodo na kočah tudi ambasadorji akcije GOGO 2020, ki se jim zahvaljujemo za podporo in pripravljenost stopiti korak naprej k inkluziji. Ambasadorji so Viki GROŠELJ, Andrej in Marija ŠTREMFELJ, Primož KOZMOS, …

V kolikor se boš dogodka udeležil ali si interesent se prosim javi!

Prijave in informacije sprejme/poda Stojan ROZMAN, gsm: 031 536 573 ali stojan.rozman@guest.arnes.si .

Zadihajmo z polnimi pluči, zakličimo JUHU in si poglejmo lepe slovenske doline od tam zgoraj – GOGO 2020.


Pustite komentar

Skip to content