Otvoritev novih prostorov Centra Sonček Celje

Deli:

V petek, 28. junija je bila na Ljubečni otvoritev novih prostorov Centra Sonček Celje. Dogodek je spremljal bogat kulturno zabavni program, slavnostna govornika sta bila državna sekretarka MDDSZ Breda Božnik in podžupan Mestne občine Celje, Vlado Ljubek.

V enoti je trenutno 13 uporabnikov, ki bodo imeli boljše pogoje za delo, saj so prostori večji in svetlejši od prejšnjih na Gregorčičevi 6 v Celju, nova lokacija pa ima tudi čudoviti vrt. Na razpolago bodo imeli dve delavnici, šivalnico in skupni prostor, ki vključuje jedilnico. Center Sonček Celje je bil sicer od leta 1995 dalje lociran na Gregorčičevi 6 v Celju. Leta 2016 je Zvezo Sonček Mestna občina Celje obvestila, da bodo objekt na Gregorčičevi adaptirali za potrebe zdravstvenega doma.

Občina se je kasneje tudi aktivno vključila v iskanje drugih ustreznih prostorov za VDC. Tako so Zvezi Sonček ponudili prazne prostore bivšega vrtca na Ljubečni in prostor tudi v celoti adaptirali, v skladu s pravilnikom o tehničnih pogojih za izvajanje socialno varstvenih storitev. Velja omeniti, da Centra Sonček Celje ne bi bilo brez sodelovanj in skupnega dela Zveze, lokalnega društva, lokalne skupnosti in pristojnega ministrstva. Vse to v dobrobit uporabnikov storitev in programov, ki si želijo biti socialno vključeni.

 

Naslednja novica

Pustite komentar

Skip to content