Skupščina Zveze Sonček so.p.

Deli:

V torek, 23. aprila je bila v Centru Sonček Šiška na sporedu redna letna skupščina Zveze Sonček so.p., katere so se udeležili tudi predstavniki društev. Pregledalo se je aktivnosti v letu 2018 in načrtovani plan dela za leto 2019. Preteklo leto je bilo ocenjeno kot uspešno.

Za glavna programa, dejavnost Varstveno delovnega centra in dejavnost institucionalnega varstva, letos ni predvidenih nobenih širitev, saj s strani države predvidoma ne bo razpisanih novih koncesijskih mest. V letu 2019 je predvidenih nekaj novih investicij za adaptacijo objektov in nakup novih prevoznih sredstev.

V splošni razpravi so se udeleženci dotaknili tudi treh novih ključnih zakonov, ki so se začeli izvajati v letu 2019 (zakon o celostni zgodnji obravnavi, zakon o socialnem vključevanju invalidov in zakon o osebni asistenci) in prenove »Bele knjige«. Alen Kofol, član strokovnega sveta Zveze Sonček so.p. in delovne skupine za prenovo Bele knjige upa, da bo slednja postala strateški dokument na področju vzgoje in izobraževanja.

Pustite komentar

Skip to content