Sonček Posavje na zimovanju v Kranjski gori

Deli:

Posavski Sončki so med 28. januarjem in 3. februarjem 2024 v Kranjski gori izvedli prvo letošnjo zdravstveno terapevtsko kolonijo. Že s tradiciolanlno zimsko kolonijo dokazujejo, da otroci in odrasli z ovirami lahko uživajo v zimskih športih. Njihov moto je »gibanje je življenje«, pravi predsednica društva Nataša Solomun.

V Kranjski gori so med drugim vsakodnevno smučali s prilagojenimi sedečimi smučmi, pri čemer so jim pomagali izkušeni starši, ki so opravili tečaj prilagojenega smučanja. Po smučanju so sledile fizioterapije, ki sta jih izvajala Matija Lebar Lasbaher in Tjaša Krištofič, Drago Butara pa je z masažo poskrbel, da so se mišice smučarjev sprostile. Sproščujoče na celo telo je delovala tudi voda bazena, ki jim je bil na voljo v v hotelu. Nekateri udeleženci zimovanja so si dneve popestrili še s sprehodi do bližjega jezera in drsanjem na drsališču.

Prvič letos so lahko otroci in mladostniki – tisti, ki lahko sami smučajo stoje – preizkusili pripomoček »Skiler«, slovensko inovacijo, ki sta jo razvila Robert Koštrun in Sanja Steka Koštrun. Gre za posebni ročki in nastavek za pancerje, s katerim se smučarja pripravlja na čim bolj pravilno in samostojno smučanje. Robert Koštrun in Sanja Steka Koštrun sta nam tudi pokazala, kako to v praksi res deluje, seveda pa sta poudarila, da vaja dela mojstra.

Za pijačo ter za sladke in slane dobrote je poskrbela Trgovina MITA, za kar so jim udeleženci kolonije neizmerno hvaležni.

Kolonija v Kranjski gori je bila dozdaj najštevilčnejča; počitnikovalo je kar 77 osebe (26 oseb s cerebralno paralizo in drugimi motnjami, njihovi starši, spremljevalci, osebni aistenti in prostovoljci).

Posavske Sonček je obiskala tudi novinarka RTV Slovenija in nastal je krasen prispevek.

Anton Hruševar, podpredsednik Društva Sonček Posavje

Pustite komentar

Skip to content