Usposabljanje za društvene sodelavce v Centru Sonček Elerji

Deli:

V življenju je zelo pomembno, da se nenehno izobražujemo in pridobivamo nova znanja, ki nam koristijo na vseh življenjskih področjih. Tega se zavedamo tudi na Zvezi Sonček. Zato smo v petek, 17. in soboto, 18. januarja 2020 v Centru Sonček Elerji izvedli usposabljanje društvenih sodelavcev. Usposabljanja se je prvi dan udeležilo 25, drugi dan pa 29 članov društev.

Glavni temi usposabljanja sta bili vodenje in komunikacija. V petek smo se v popoldanskem delu najprej lotili izzivov vodenja. Poleg osnovnih opredelitev vsebine, ključnih nalog vodij in stilov vodenja smo skozi primere vaj, ki so temeljile na skupinski dinamiki in na konkretnih primerih, spoznali pomen vodenja in vloge skupin ter faze, potrebe in pravila znotraj skupin. Opredelili pa smo tudi pomembno vlogo, ki jo pri tem igra motivacija.

V soboto je bila glavna tema komunikacija, za katero lahko rečemo, da igra eno izmed ključnih vlog v našem življenju. Skozi vaje smo dodobra spoznali izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujemo in na podlagi primerov iz prakse skupaj poiskali tudi rešitve, kako se z njimi soočiti. Ugotovili smo, da je eden izmed zelo pomembnih delov komunikacije poslušanje. V nadaljevanju smo se dotaknili tudi področja odnosov z mediji, usposabljanje pa smo zaključili s konstruktivnim pogovorom o izvajanju programov obnovitvene rehabilitacije in zdravstveno terapevtskih kolonij.

Na pobudo društev bomo naslednje usposabljanje izvedli v četrtek, 6. februarja 2020 v Centru Sonček Šiška v Ljubljani na temo razpisov FIHO.

 

Pustite komentar

Skip to content