Boccia 2022: državno prvenstvo v dvoranskem balinanju

Deli:

V zeleni dvorani Osnovne šole Puconci je v 22. oktobra potekalo letošnje državno prvenstvo v dvoranskem balinanju – Boccia. Organizator tekmovanje je bila Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK), izvajalec pa Sonček – športno društvo cerebralne paralize. Državno prvenstvo je potekalo v konkurenci posameznikov  (kategorije BC 1 – BC 5 in brez klasifikacije) in v konkurenci parov.  

Še pred začetkom tekmovanja so vse zbrane tekmovalce, sodnike, zapisničarje ter preostale goste nagovorili župan občine Puconci Ludvik Novak, predsednica Zveze Sonček dr. Jasna Murgel, predsednica Športne zveze Puconci Sabina Sočič, predsednik Sončka – športnega društva cerebralne paralize Bojan Poredoš in predstavnik Zveza ŠIS – SPK Žiga Kobaševič.

Po koncu tekmovanja pa je predsednica Sončka, Pomurskega društva za cerebralno paralizo Darinka Šoš najboljšim tekmovalcem podelila medalje.  

V imenu organizatorja Zveza ŠIS – SPK se zahvaljujemo sodnikom in zapisničarjem ter postavljavcem igrišča za izvedbo in pomoč. Brez njih državnega prvenstva ne bi mogli tako dobro izpeljati.

Uvrstitve tekmovalcev iz Zveze Sonček:  

1. mesto v BC1 Štefka Peklar – Mariborsko društvo za CP
2. mesto v BC1 Ema Grbič – Gorenjsko društvo za CP
3. mesto v BC1 Denis Bricelj – Ljubljansko društvo za CP
4. mesto v BC1 Nejc Verbek – Mariborsko društvo za CP

1. mesto v BC2 Bojan Poredoš – Pomursko društvo za CP
2. mesto v BC2 Natalie Finkšt – Obalno društvo za CP
3. mesto v BC2 Fabio Rizzi – Obalno društvo za CP
4. mesto v BC2 Lojze Bovhan – Ljubljansko društvo za CP

3. mesto v BC5 Andreja Golob – Ljubljansko društvo za CP
4. mesto v BC5 Mujaga Majetič – Društvo za cerebralno paralizo Ponikve

2. mesto v OPEN Armin Čatič – Obalno društvo za CP
3. mesto v OPEN Manca Walland – Mariborsko društvo za CP
4. mesto v OPEN Tina Šmid – Ljubljansko društvo za CP

»Boccia je igra za osebe z najtežjimi oblikami cerebralne paralize ter za vse gibalno ovirane osebe. Prek te igre udeleženci zadovoljijo potrebo po športnem udejstvovanju in v njej najdejo nek smisel življenja ter tudi način za aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa. Tekmovanje, kot je državno prvenstvo, je le še ena stopnička višje na tej poti. Vsem tekmovalcev in njihovim asistentom čestitam za v igri za osvojene medalje in sodelovanje. Iskrena hvala prav vsem spremljevalcem, osebnim asistentom in staršem, ki vztrajajo skupaj s športniki in jim pri izvedbi treningov in tekmovanj pomagajo, saj tako naredijo največ za njih,« je po koncu sobotnega tekmovanja dejala Maja Bobnar, vodja športa in obnovitvene rehabilitacije v Zvezi Sonček ter podpredsednica Zveza ŠIS – SPK.

Čestitamo vsem udeležencem!

 

Pustite komentar

Skip to content