Gibalno ovirani gore osvajajo 2021 (GOGO 2021) – inkluzijski pohod na Pokljuki, 4. september 2021 ob 9.30

Deli:
Ni gora ovira, je le vabljiv izziv

Skupaj v hribe gremo v soboto, 4. septembra 2021, dobimo pa se ob 9.30 na Pokljuki.Veliko je razlogov, zakaj v gore z GOGO: doživljanje pohoda, pogovor, sproščenost, narediti nekaj prvič, hribovska hrana na svežem zraku bolj tekne in dobra volja, ki je vedno najboljša … Letos smo se že podali do planinskega doma na Mirni gori, nadaljevali v Planinskem domu na Uštah, koči na Planini Razor, koči na Planini nad Vrhniko, koči Antona Bavčerja na Čavnu, Ruški koči in Lavričevi koči.

Osvojili bomo še:

  • 4. septembra gremo na Pokljuko
  • 16. septembra gremo na Šmarno goro in
  • 23. oktobra gremo na Tončkovov dom na Lisci.

»GOGO 2021 je akcija, ki nagovarja k telesni dejavnosti vse gibalno ovirane, da zapustijo udobje kavča in enoličnega vsakdana ter se podajo v naravo, družbo in novim dogodivščinam naproti,« pravi Jurček Nowakk, zagotovo ena od gonilnih sil projekta Gibalno ovirani gore osvajajo.

Štirje partnerji: Ponosni partnerji akcije so ostali Planinska zveza Slovenije, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so. p. ter Zveza paraplegikov Slovenije, letos pa se nam je pridružilo še Društvo distrofikov Slovenije. Skupaj z drugimi akcijami Odbora za planinstvo invalidov/OPP Planinske zveze Slovenije sodelujemo še s Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije ter drugimi manjšimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki.

Akcija bo tudi letos potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Nicehash, slovenski posrednik pri rudarjenju kriptovalut, upravlja ga slovensko podjetje H-BIT, ostaja ponosni generalni sponzor akcije Gibalno ovirani gore osvajajo.

Hvaležni in ponosni smo, ker bodo letošnjo akcijo podprli ambasadorji Evgen Bavčar, Urška Vučak Markež, Marija in Andrej Štremfelj, Tone Kuntner, Brigita Langerholc, Viki Grošelj, Sašo Dobnik, Žiga Gombač, Andrej Težak – TEŠKY, Uroš Bitenc in ansambel Zadetek. Akcija je obarvana tudi športno, podprli so jo tudi parašportniki, z nami bodo Nastija Fijolič, Matej Arh, Lena Gabršček, Matic Keržan, Dejan Fabčič, Sandi Novak, Tanja Cerkvenik, Jernej Slivnik, Gregor Gračner, Anej Doplihar in David Škorjanc.

FB: https://www.facebook.com/events/954589668448660

Pustite komentar

Skip to content