GOGO 2022: Koča na Ermanovcu

Deli:

Vabimo vas, da se v nedeljo, 19. junija 2022, podate z nami na kočo na Ermanovcu (968 m). Dobimo se ob 9. uri v Podlanišču 1 (ob kapelici in spomeniku). Pohod bo potekal le, če bo vreme lepo! Ermanovec je 1026 m visok vrh, v osrčju Škofjeloškega, Cerkljanskega in Idrijskega hribovja. Le nekaj korakov stran od vrha, ki ima vpisno skrinjico in žig, pa je lepa razgledna točka, s katere se nam odpre pogled po večjem delu zahodne Slovenije.

Prijaviti se je treba do četrtka, 9. junija:

Pot je dolga približno štiri kilometre, delno je asfaltirana, delno je tudi makadamska. Pot je razgibana in se večji del vzpenja.

Če bi želeli po daljši poti: po planinski poti izpred kmetije na Ravan – sirarne na Bevkov vrh in nato proti planinski koči na Ermanovcu po planinski poti in delno po cesti.

Če vam ne bomo mogli zadostnega števila prostovoljcev ali prevoza, vas bomo o tem obvestili najpozneje dan pred pohodom. Če se boste prijavili, a se potem pohoda ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite vsaj tri dni pred pohodom.

Dostop do izhodišča:

  • avtobusni prevoz: iz Domžal ob 6.40, Ljubljana (Kolosej) ob 7.00; povratek približno ob 16.00.
  • Priporočena pot: Hotavlje, Trebija, desno sledimo smerokazom za Cerkno, Sovodenj in Podlanišče.

Kosilo v koči: golaž, jota in ričet (5 evrov), s klobaso (+ 2 evra), gibanica (4 evre), štrudelj, kremšnita, ocvirkovca in torta (3 evre). Stregli bodo gluhi in naglušni, zato boste lahko naročili tudi  slovenskem znakovnem jeziku.

Če imate kakršnokoli vprašanje, pišite na e-naslov: 2020goov@gmail.com ali pokličite Stojana (031/536 573).

Gora ni ovira, je vabljiv izziv …
Na snidenje

Pustite komentar

Skip to content