GOGO 2022: Vseslovenski inkluzijski pohod

Deli:

Vabimo vas, da se v četrtek, 9. junija 2022, podate z nami na Toško čelo blizu Ljubljane. Dobimo se ob 9. uri na parkirišču na koncu avtobusne postaje linije št. 5 Ljubljanskega mestnega potniškega prometa, in sicer na primernem mestu ob spomeniku NOB.

Prijaviti se je treba do srede, 1. junija:

  • prek spletne e-prijave
  • ali pisne prijave (Word | PDF).

Če vam ne bomo mogli zadostnega števila prostovoljcev ali prevoza, vas bomo o tem obvestili najpozneje dan pred pohodom. Če se boste prijavili, a se potem pohoda ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite vsaj tri dni pred pohodom.

Dostop do izhodišča:

    1. Z ljubljanske obvoznice ali avtoceste Jesenice–Ljubljana se usmerimo na izvoz Ljubljana–Podutik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Podutiku in pozneje Dobrovi in Polhovemu Gradcu. Še preden se cesta začne vidneje vzpenjati proti prelazu Preval, prispemo do avtobusnega obračališča v Podutiku. Parkiramo na koncu avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
    1. Z avtoceste Ljubljana–Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dobrove in Polhovega Gradca. Pri koncu Dobrove nas oznake za Šentvid usmerijo desno na ožjo cesto, po kateri nadaljujemo z vožnjo. V nadaljevanju nas cesta vodi skozi Stransko vas, za katero se prične vzpenjati proti Prevalu. S Prevala nadaljujemo naravnost navzdol ter se spustimo do končne avtobusne postaje v Podutiku. Parkiramo na začetku avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
  1. Do izhodišča lahko prispemo tudi z mestnim avtobusom LPP št. 5 in N5 in sicer tako, da izstopimo na končni postaji v Podutiku.

Opis poti:

  • Po planinski poti: na kabini bližnjega WC, ki se nahaja ob avtobusni postaji, opazimo markacije, ki nas usmerijo na travnik in v gozd, prek lokalne ceste, do nekakšnega neurejenega parkirišča, ob spomeniku NOB, ob robu travnika, za katerim prispemo do lovske koče na Toškem Čelu. Je zmerno strma pot, ki večinoma poteka po gozdnih vlakah.
  • Po cesti: pot, ki je dolga približno 4 kilometre, je asfaltirana.

V koči bo na voljo golaž ali zelenjavna enolončnica. Stregli bodo gluhi in naglušni, zato boste lahko naročili v tudi v slovenskem znakovnem jeziku.

Če imate kakršnokoli vprašanje, pišite na e-naslov: 2020goov@gmail.com ali pokličite Stojana (031/536 573).

Že v soboto, 18. junija, gremo na Almin dom na Svetini! Gora ni ovira, je vabljiv izziv …
Na snidenje!

Pustite komentar

Skip to content