Interno izobraževanje na temo avtizma

Deli:

Na Zvezi Sonček so.p. je v ponedeljek, 15. 10. 2018 potekalo interno izobraževanje na temo avtizma. Tematiko je podrobno predstavila gospa Ajda Demšar, univ. dipl. psihologinja iz Centra za sluh in govor Maribor in ustanoviteljica Zavoda Izobraževalni center Empatium.

Ga. Demšar se je po diplomi iz razvojne psihologije specializirala za področje avtizma. Delovala je tudi v okviru Inštituta za avtizem in sorodne motnje v okviru projekta ZORA – več zdravja za otroke in mladostnike z avtizmom, nenehno pa se tudi izobražuje na področju psihodiagnostike.

Izobraževanje je bilo namenjeno zaposlenim v Zvezi Sonček so.p. ter drugi zainteresirani javnosti, cilj pa je bil predstaviti dodatne informacije in novosti na tem področju.

Predavateljica je ob koncu izobraževanja strnila misli in podala nekaj koristnih napotkov za uspešno delo z avtisti: analiza osebe, uporaba motivacije in nagrajevanja, dober prenos informacij, uporaba vizualnih opor in urnikov, odmori med samo dejavnostjo in pomoč pri učenju soc. veščin.

Vabimo vas, da podrobno spremljate našo spletno stran, saj kmalu načrtujemo novo izobraževanje na temo avtizma.

Pustite komentar

Skip to content