Novi predsednik Zveze Sonček je Emir Okanović

Deli:

Na izredni skupščini Zveze Sonček, ki je v prostorih Centra Sonček Šiška v Ljubljani potekala 21. marca 2024, so člani na nadomestnih volitvah za predsednika izvolili Emirja Okanovića, dosedanjega podpredsednika Zveze Sonček. Na čelu zveze bo do leta 2025, ko bodo potekale redne volitve novega predsednika ali predsednice Zveze Sonček in preostalih organov zveze.

Podpredsednica Zveze Sonček ostaja Lidija Šestak Zorič, sicer predsednica mariborskega društva Sonček za cerebralno paralizo. Dosedanja predsednica Zveze Sonček dr. Jasna Murgel je na začetku leta 2024 namreč odstopila.

Novi predsednik Zveze Sonček Emir Okanović je po izvolitvi dejal, da si »šteje v izjemno čast, da nas lahko nagovori v funkciji predsednika Zveze Sonček. Sem prvi predsednik Zveze Sonček, ki je hkrati tudi uporabnik z oviranostjo.« Zahvalil se je tudi društvom, vključenim v Zvezo Sonček, za izkazano zaupanje. 

»Od skromnih začetkov povezovanj društev daljnega leta 1983 do danes smo našo organizacijo trajno umestili v družbo. Prizadevamo si za boljši, pravičnejši in prožnejši svet. V Zvezi Sonček odpiramo vrata in priložnosti slehernemu posamezniku, ne glede na osebne okoliščine, ki ga zaznamujejo. Pri nas so dobrodošli vsi in to me navdaja s ponosom. 

Naj se zahvalim vsem dosedanjim predsednikom zveze in predsednikom društev za opravljeno delo. Zahvala gre tudi nekdanjim sodelavcem, ne glede na to, katera mesta v naši organizaciji so zasedali. 

Pred nami so veliki izzivi. Družba nam ne bo podarila nič, vključevala nas bo, če se bomo znali pravilno odzvati ter imeli pogum in željo, da povemo tisto, kar nas teži, da lahko premagamo vse ovire in dosežemo zastavljene cilje. Bodimo drzni in pogumni, vedno se spomnimo, da smo glasni tudi za tiste, čigar glas je prešibak, da bi bil slišan. 

Nazadnje mi dovolite, da nagovorim tudi vas, spoštovane sodelavke in sodelavci Zveze Sonček. Ste pomemben gradnik uresničevanja naših vizij, želja in programov Zveze Sonček. Tudi brez vas bi zveza težko obstala. Zahvala gre strokovnim službam, vodjem programov, vodjem posameznih enot ter seveda vsem preostalim, delovnim inštruktorjem, varuhom negovalcem, osebnim asistentom ter prostovoljcem za delo, ki ga opravljate. Za mnoge je vaša služba tudi poslanstvo, kar vas v mojih očeh dela plemenite in zaupanja vredne ljudi.

Ne delam si utvar, da sem vseveden in nezmotljiv. Zato vas prijazno nagovarjam, da skupaj gradimo zgodbo o uspehu še naprej. Včasih ni potrebno veliko, le nasmeh in dobre misli, ki nekomu polepšajo dan. Pogumno torej naprej,« je še dejal Emir Okanović, predsednik Zveze Sonček.  

Pustite komentar

Skip to content