38. slovenski knjižni sejem – Izkupiček iz dražbe ilustracij bo namenjen Zvezi Sonček

Deli:

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije se je odločila, da bo Zvezi Sonček donirala zbrana sredstva iz izkupička javne dražbe ilustracij slovenskih ilustratorjev. Dražba bo 26. novembra med 15.00 in 17.45 na glavnem odru Slovenskega knjižnega sejma.

Letošnji, že 38. slovenski knjižni sejem bo potekal med 22. in 27. novembrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je svojo pot 10. novembra 1972 tudi začel. Posvečen bo 100. letnici rojstva Ele Peroci, ene največjih slovenskih otroških pisateljic in pesnic. Na njem se bo zvrstilo več kot 240 različnih dogodkov (urnik dogodkov je objavljen na https://knjizni-sejem.si/program/). Od 22. novembra do 4. decembra pa bo knjižni sejem potekal tudi na spletu. Rdeča nit letošnjega knjižnega sejma pa je Berem svet.

V soboto, 26. novembra med 15.00 in 17.45 bo na glavnem odru Slovenskega knjižnega sejma potekala tudi DOBRODELNA DRAŽBA ILUSTRACIJ priznanih slovenskih ilustratorjev (Mojce Cerjak, Zvonka Čoha, Danijela Demšarja, Tine Dobrajc, Svjetlana Junakovića, Polone Lovšin, Marjana Mančka in drugih).

Likovna dela so darovale slovenske založbe in Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov – v imenu avtorjev. Za dinamiko dražbe pa bosta poskrbela dražitelja Matjaž Javšnik in Mitja Meršol. Dogodek si bo mogoče ogledati tudi prek spleta: www.knjizni-sejem.si

Zbrana sredstva iz izkupička javne dražbe pa bodo namenjena Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Vljudno vabljeni na 38. slovenski knjiži sejem na ljubljansko Gospodarsko razstavišče!

Pustite komentar

Skip to content