Gremo skupaj na Veliko planino!

Deli:

Ni gora ovira, je le vabljiv izziv: vabimo vas na pohod na Veliko planino (1546 m) v soboto, 27. avgusta 2022. Zbor je ob 9. uri na parkirišču Mačkin kot. Naslednjič gremo na Gospodično (10. september) in Janče (11. september).

Opis poti:

Dolžina poti je dobra dva kilometra in ves čas poteka po makadamu. Na Veliki planini si bomo ogledali še kapelico Marije Snežne in se v Pastirskem stanu Gradišek okrepčali s čajem in degustirali sir.


PRIJAVNI OBRAZEC je treba poslati do ponedeljka, 21. avgusta:
e-prijave ali pisna prijava.

Skenirano prijavnico pošljite na 2020goov@gmail.com ali po pošti na naslov Planinska zveza Slovenije, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana.

Če se boste po prijavi premislili, nam morate to sporočiti vsaj 3 dni pred pohodom; za vsako osebo na invalidskem vozičku je namreč treba organizirati pomoč prostovoljcev.

Kako do izhodišča?

Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri prelaza Črnivec. Le nekaj 100 m pred omenjenim prelazom opazimo oznake za Kranjski Rak, ki nas usmerijo ostro levo na ozko in sprva tudi precej strmo cesto. Cesta se višje položi in nas nato pripelje do prelaza Volovljek (gostišče Kranjski Rak), tam zavijemo in sledimo cesti do parkirišča Ušivec in nato še do parkirišča Mačkin Kot.

Iz Savinjske doline se najprej zapeljemo do Luč, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. Ko pridemo na prelaz Volovjek (Kranjski Rak) nadaljujemo desno v smeri Velike planine.

Potrudili se bomo, da bomo dobili brezplačen parkirni prostor vsaj za kombije!

Na Planini bomo imeli skupno srečanje akcij Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti, Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), Gluhi strežejo v planinski kočah, Nevrorazlični AMA.

Če bo vreme slabo, pohod odpade!

Pustite komentar

Skip to content